Blogger Tips and TricksFeatured Content Slider

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

"Ηρωικό θύμα νεοναζιστικής βίας" καταδικάζεται για ψευδή καταγγελία

Η 17χρονη Ρεβέκα Κ. (εβραϊκής καταγωγής, κρίνοντας από το όνομα) είχε γίνει ηρωίδα στην Γερμανία τον περασμένο Νοέμβριο, μονοπωλώντας τα πρωτοσέλιδα και τους κεντρικούς τίτλους ειδήσεων στα ΜΜΕ επί εβδομάδες.



Είχε καταγγείλει στην αστυνομία ότι 4 «νεοναζί» επιτέθηκαν σε ένα αλλοδαπό παιδί και, επειδή εκείνη με αυτοθυσία το υπερασπίστηκε, την έριξαν κάτω και της χάραξαν μια σβάστικα στον μηρό. Τον Φεβρουάριο βραβεύτηκε ως «πολίτης-κουράγιο», με ειδικά θεσπισμένο βραβείο, από βερολινέζικο ίδρυμα "ενάντια στη βία της ακροδεξιάς".
Οι αστυνομικές έρευνες στην πόλη Mittweida, ωστόσο, δεν κατάφεραν να βρουν μάρτυρα που να επιβεβαιώσει το περιστατικό και οι γιατροί, που την εξέτασαν, αποφάνθηκαν ότι η ίδια χάραξε το σώμα της. (Σας θυμίζει κάτι;)

Στη συνεδρίασή του της περασμένης Παρασκευής, το δικαστήριο του Hainichen την καταδίκασε σε 40 ώρες κοινωνικής εργασίας για εξαπάτηση του κοινού και των αρχών. Η απόφαση, εννοείται, δεν πήρε την ανάλογη έκταση στα ΜΜΕ, αφήνοντας το γερμανικό κοινό με την ψευδή "ανάμνηση" ενός ακόμη περιστατικού "νεοναζιστικής βίας".
ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου